HZD The Frozen Wilds – Първоначални Впечатления

Horizon Zero Down – The Frozen Wilds разширението излезе на 07.11. Играта е ексклузивна за PS4!

Всички впечатления и мнения за играта са лично мои!

1

Чаках с нетърпение The Frozen Wilds, тъй като за мен това беше прекрасен шанс да се върна към любимата ми игра от началото на година.

Тъй като не бях играл от месеци, в началото ми беше малко трудно да се сетя до къде съм стигнал, каква част от играта съм играл последно, къде ми е мейн куеста, колко и кои сайд куестове съм минал и други такива подробности. Имах усещането, че се събуждам от…”зимен сън” в Horizon. Много бързо след това обаче си припомних за какво става дума, тъй като контрола управлението и навигацията в тази игра са брилянтно направени. Също с едно приятно усещане си припомних колко невероятно чаровна е главната героиня Aloy.

77

Експанжъна не е достъпен дикретно. Трябва да сте минали първоначалните туториал мисии, които ви въвеждат в контрола и историята, за да може да стигнете до там. The Frozen Wilds представлява мистериозна планина, в която се сблъсках с нови противници и ново племе наречено Banuk. Играта не ви хвърля в разширението с някви базови лейм обяснения и намятани куестове. Когато стигнете до планината ще научите за трудностите и трагедиите, през които е преминало племето, което прилича на еквивалента на ескимоси в HZD. Срещате се с един забавен търговец с вожда на племето, след което започвате издирване на шаманка на име Ourea. Тогава ще започне истинският ви сблъсък със силните и нови противници в експанжъна.

2

След като неблагоразумно започнах да дебна и да се бия с противниците в бързичък фрийстайл хардкор-подобен геймплей бях уан-шотнат няколко пъти. Забелязах, че нещо не е наред, но не бях сигурен точно какво…След няколко минути си припомних, че всъщност за последно бях играл играта на стрийм….на най-голямата трудност – VERY HARD…Това се оказа не добра идея и бързичко смених на Normal. Въпреки това противниците не са никак лесни. Не съм сигурен дали ако играете играта в New Game + или End Game фазата е по-лесно, но тук противниците просто не умират много лесно. По моя преценка за куестовете и противниците в The Frozen Wilds трябва да сте 20 – 30lv горе-долу, за да може да играете без супер големи притеснения. Добрата новина е, че ако имате малко повече търпение, съобразителност и разбира се….умения, може да наваксате бързо с нивото именно в експанжъна и на всичко отгоре да си съберете нови предмети, екипировка, материали за ъпгрейди и тн.  Именно с това съм се заел аз в момента. Повече ще ви споделя следващия път, когато вече вероятно ще съм минал из цялата местност и ще съм изграйндил всички куестове и други екстри. За сега мога да ви кажа само, че The Frozen Wilds си заслужава дори само заради шанса да се върнете отново в това приказно красиво и приятно за игра заглавие.

 

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: