BEN 10 – Впечатленията и…Емоциите ми След Един Час Игра

Еми случва се…

Ben 10_20171122011229

                                                                                                       Леки Спойлери По-Долу

Всеки човек, който иска да се занимава сериозно с игри в публичното пространство, от време на време му се налага да покрива заглавия…които не са му много присърце поради Х причини. Ами, сега, с Ben 10 мен ми се случи именно нещо подобно. Преди да започна, нека да бъда ясен – не мразя франчайза или героите, просто не съм запознат с продукцията и историята, и очевидно тази игра не е насочена към хора с моите интереси.

В това материалче ще ви разкажа за впечатленията и…чуствата, през които минах за час-час и половина игра на това нещо.

Новата игра по Ben 10 излезе на 14.11. Създадена е от  Outright Games и се разпространява от Bandai Namco Entertainment. Стилистично играта е базирана върху най-новата визия на Ben 10, където героите не само по мое, но и по мнение на истински фенове, с които говорих изглеждат…супер детски. Съвсем смътно си спомням как изглеждаше Ben 10 преди и тогава визията и стила на анимацията бяха по-сериозни и мистериозни. Тук такова нещо няма. Ben, сестра му Gwen и чичо му Max изглеждат като някви стандартни западни анимационни герои направени за подрастваща публика. Играта се играе в линеен Beat ‘Em Up стил. Играте само с един герой, който е Ben, но той самият може да се превръща в различни извънземни. Всяко от извънземните има собствени бойни и специални умения.

Ben 10_20171122021636

Първоначално има някаква сцена, в която бива разкрит “лошият” за съответното ниво, след което започвате да играете биейки се из нивата и събирайки извънюемни точки. Те служат за ъпгрейд на уменията на някоя от вашите извънземни форми. Нивата са възможно най-праволинейни, като почти всичко е цикъл, в който се повтаря следното нещо: вървите напред; разивате предмети от околната среда за точки; стигате до затворена зона където трябва да пребиете всички противници; после всичко започва от начало. След МНОГО ДЪЛГО ходене напред през нивото най-сетне стигате до бос. Битката с него е малко по-интересна, но със сигурност не може да се каже, че е особено трудна.

Ben 10_20171122013002

Първият бос на първото ниво, носи забавното име Zambozo и прилича ужасно много на Gekko Moriah от One Piece. Тъй като този момент все още беше интродукционната част на играта, бях в кондиция и настроение да се забавлявам с някви сравнения, но после…

Ben 10_20171122024200

Сега ще опиша накратко какви проблеми има тази игра и какво би ви направило най-сериозно впечатление. Контролите не са зле измислени – имат бутон за атака, за каунтър, дашове, специална атака и Super Move. Аз лично обаче много бързо открих, че просто трябва да играя с извънземната форма, която има бърза AOE атака. Тъй като играта е еднообразно, това ми създаваше инсентивата, да искам да мина по-бързо напред с най-лесно абюзваните форми и техники. Съответно това означава, че почти не експериментирах с другите форми, тъй като просто няма смисъл. Не че огнената форма не е интересна примерно, но просто с нея се минава напред по-бавно. Особено когато нивата са дълги и прекалено еднообразни, просто аз, вероятно и вие няма да искате да губите много време в битките. Про Тип – просто си пуснете Извънземното Кълбо и мачкайте наред. Рейндж атаките не правят толкова демидж и не удрят по много противници наведнъж. Да, истина е, че нататък взимате и други форми, но основно за битките няма да ви се налага да използвате много различни. Ако вземете твърде много демидж, извънземното ви изчезва и вие се превръщате обратно в просто…Ben, но това никъде не ми се случи. Особено когато ъпгрейдвате демиджа и възстановяването на HP, играта става много лесна. Друго нещо, което също е леко тъпичко направено е ефекта на Super Move в различните форми. Сменях винаги формите когато пускам Super и в крайна сметка всички от тях просто убиват противниците по екрана без значение в каква позиция и момент ще ги пуснете. Има и някакви “тайни места” в страни от линията на нивата, в които взимате някакви “сумо карти”. Тези места обаче са доста очевидни, но поради линейността на играта, просто на моменти ги скипвах, за да не губя допълнително време. Самата линейност не би била толкова голям проблем, ако нивата не бяха чак толкова…изкуствено удължени. Това прави геймплея буквално монотонен на моменти. Извън тези оплаквания, играта технически се държи много добре и визуално изглежда готино. Убеден съм, че ще се хареса на фенове на Ben 10 въпреки споменатите проблеми. Нататък взимате и други извънземни форми и преминаването на нивата става малко по-разнообразно, защото трябва да сменяте формите често на различни препятствия. Битките обаче не се променят кой знае колко. Диалозите и музичката също са яки, макар че на мен шегичките ми идваха прекалено плоски на моменти, може би защото не съм в правилната възрастова група. Не знам…преценете как ви звучи “You Got Fired” след като направите Super с огнената форма или “Time to go Green” след като се превръщате в растително извънземно.

Ben 10_20171122025629

Във второто ниво има бос, който е пчела – TV Reality Show Host Wanna Be. Сцените с нея са много фън.

Като заключение мога да кажа, че играта вероятно е подходяща и препоръчителна за подрастващи фенове на Ben 10, но ако не сте сред тях по-скоро пропуснете.

Ben 10 е налична за PS4, PC, NS и XBox One. Ако имате интерес към тази игра може да я поръчате от Games-Play.eu  тук.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: