Cat Quest – Истински Забавна Игра с Котка

Първо, нека да изясня нещо за всеки, който смята да чете това…мразя миймове с котки, цялата спам-култура с всичките видеа, картинки и всички подобни тъпотии. Тея неща за част от причината хората да не учат важни неща в и-нет и да се занимават с глупости вместо това…

Но като отместим това от пътя Cat Quest е наистина забавна малка игричка. Аз я играх на PS4, но още от първите минути става ясно, че интерфейса, визията и цялостната стилистика са направени като за игра на телефон.  Играете с котка-рицар във фентъзи свят, където ви очакват приключения и битки с други котко-подобни фентъзи създания. В началото ви дават някакви базови обяснения колкото да се задвижи някъв сюжет – вие сте котка белязана с драконов знак и трябва да спасите света от идването на драконите или нещо подобно…също така може да ползвате и магии!

Cat Quest_20171125155712

Контролите не са особено трудни за запомняне. Имате бутон за атака и автоматични комбота с машване на бутона, кълбо и бутон за магии. Магиите се взимат бързо след старта на играта, а магическите ви способности се пълнят докато правите демидж на другите. Кълбото е souls-like и с него може да избягвате от силно телеграфираните атаки на противниците. Вероятно ако играете на телефон или друго устройства играта ще е една идея по-трудна, но с геймпад се управлява бързо и лесно, така че едва ли ще имате много проблеми. Имате и меню, в което може да си сменяте брони, оръжия и друга екипировка, която променя котката ви на външен вид.

Cat Quest_20171125155735

Това, което най-много ми харесва играта е, че може да ходите на много различни места извън това, към което ви напътства историята. Може да се отбивате до дънджъни, да събирате нови съкровища пари и предмети. Якото е, че така може да се биете с по-трудни противници рано в играта и да събирате повечко XP. Нататък обаче се появяват вече някакви наистина трудни зони, за които играта ви предупреждава по подобаващ начин. Там противниците са не просто по-силни, а директно могат да ви уан-шотнат като едното нищо, въпреки, че визуално и като атаки не се различават особено от другите.

Противниците също са забавни и интересни. Има някви котешки пухести топки, котки-магьосници, летящи прилепо-котки, които приличат малко на Vivi от FFIX, дракони и супер сладурските котки-елфи.

Cat Quest_20171118160512

Нататък има повече противници, магии и дънджъни и играта става дори още по-забавна, макар и в основата си да правите едно и също. В магазините може да си купувате интересни неща, в дънджъните има смисъл да се връщате по повече от един път, защото има заключени съндъци и всякакви подобни екстри.

Cat Quest е абсолютно непретенциозно заглавие, което въпреки това може да забавлява всеки, който реши да се пробва. Играта е 25.90лв. в BG PSStore и 10.99 в Google Play

Cat Quest е достъпна за PS4, PC, Mобилни платформи и NS.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: