Bandai Namco Новини от Седмицата – Soul Calibur VI и Всякви Други Лудници!

#ВръщамСевПро-Гейминга2018

SC6_Keyart_A_fix_1512727307

Уоу, джъст факин…УОУ!!! Толкова много неща се случиха пред изминалите 2 седмици, че направо не знам от къде да почна. Разбира се най-важната и значима новина е обявяването на Soul Calibur VI с кратко представяне + трейлър по време на The Game Awards 2017, но това далеч не е всичко!

В крайна сметка обаче ще почна със SCVI без да се впускам в твърде много подробности и детайли поне на този етап.

Въпреки, че играта бе обявена за 2018г. с абсолютна увереност бих изразил прогнозата, че играта няма да излезе в първата половина на годината. Също така не изключвам възможността да бъде отложена за 2019г. Това не е нещо необичайно, Tekken 7 тази година, както всички вероятно много добре си спомнят беше отложен от началото на годината за лятото. По време на TGA, Кацухиро Харада от BNE представи главният девелъпър на SCVIМотохиро Окубо. Скоро след това имаше едно бих казал доста неадекватно интервю от човек, който е разцъквал SC вероятно с приятели на по биричка и няма никва представа от играта. В това интервю обаче Окубо-сан сподели някои интересни подробности за новата механика. В цялото интервю от всички казани неща има 2 важни детайла – играта ще има елементи от SCII и SCV; в SCVI ще има нова механика, която ще се казва Reversal Edge. Също така във видеото се вижда как Sophitia и Mitsurugi изпълняват Critical Edge спешъли, но това мисля, че беше ясно още когато видяхме пауър баровете за героите. Дали ще има Brave Edge(а.к.а ЕХ специалите) и дали ще има Just Guard освен Reversal Edge още не се знае. За сега ви препоръчвам просто да изгледате видеото по темата.

Спрямо това, което казах по-горе обаче с факта, че играта е в ранен стадий на разработка и липсата на достатъчно допълнителна информация, аз не желая да навлизам в спекулации за други механики, герои и тн. Вместо това смятам да преместя фокуса и надявам се вашето внимание върху истинските критично важни фактори, които потенциално биха направили SCVI успешна игра…или не.

В последните издания на поредицата и в по-голямата част на своята 20 годишна история, Soul Calibur имаше проблем със задържането на хора пред играта за по-дълго време. Въпреки интересната история, многото страхотни и разнообразни герои и задълбочен геймплей, във всяка от последните игри има поне по едно нещо, което пречи на играта да се задържи за по-дълго на върха. Variable Cancel-a в SCIII, онлайн лага в SCIV и Infinite Combo-то на Viola в SCV са някои от примерите за това. За да успее през, което и да е време на 2018г. Soul Calibur VI трябва със сигурност да има достатъчно интересни сингъл плеър елементи за кежуъл играчите. След това, трябва да има задълбочен мултиплеър с достатъчно количество герои и чести ъпдейти + подпомогната от Bandai Namco E-Sport сцена, която да върви или паралелно или заедно със световното първенство по Tekken 7. Имайки предвид, колко още други бойни игри предстои да излязат през 2018г. заедно с вече наличните игри на самите Bandai Namco, Soul Calibur VI трябва да спечели своя индивидуална среда, отдадени играчи и дългосрочно интересно съдържание. Качествен нетплей не е препоръчителен, а направо задължителен през 2018г. но имайки предив как се справи SCV през 2012г. не мисля, че на този фронт играта ще има проблем. Определено мога да кажа, че надеждите ми са много високи, но всичко зависи от фактори, които в момента не са известни на никой.

Също, кой ли е този герой? Може би ZWEI? Залагам по-скоро, че ще е нов герой ^^

NewChar

Bandai Namco Entertainment ще издават следващата Adventure Time игра, която ще се казва – Adventure Time: Pirates of the Enchiridion

Adventure-Time-Pirates-of-the-Enchiridion_2017_12-14-17_010.jpg_600

Признавам си, че докато пиша това не знам кой знае колко много за Adventure Time и никога не съм се интересувал сериозно. Знам само, че е анимация, която е популярна по Cartoon Network и, че арт посоката ми харесва, но…до там. Ето някои от ключовите новости, които изглежда ще има тази игра: Отворен свят; 3D графика адаптирана към арт стила на анимацията; Емблематичните герои от поредицата – Finn, Jake, BMO и Марселин ще ги има в играта; Нова оригинална история; Тактически Битки; Развитие на герои; Пирати!

Adventure Time: Pirates of the Enchiridion трябва да излезе през пролетта на 2018г за PlayStation 4, Xbox One, Switch, и PC. Ще видим какво е, но мисля, че ще ми хареса повече от Ben 10 така като гледам 🙂

Naruto X Boruto: Shinobi Striker PS4 Бетата Стартира Днес 15.12!

Naruto-to-Boruto-Ninja-Striker_Xbox_Paladins-1280x640

Бетата на арена файтъра Naruto to Boruto: Shinobi Striker стартира днес специално за PS4. Бетата ще е от 15 до 17ти за това проверете си пощите на PSN акаунтите за евентуален ключ. Играта се играе с динамични арена битки в 4 на 4 стил. Цялата игра ще излезе пре 2018г. за PS4, XBox 1 и PC в Steam.

One Piece: World Seeker – One Piece Игра в Action Adventure Стил Идва Догодина!

One-Piece-World-Seeker-Visual-001-20171210

Нова One Piece игра, която ще се казва World Seeker ще излезе през 2018г. За сега е известно, че това ще е най-амбициозната игра по известните манга и аниме, която обаче ще е Action Adventure. Имайки предвид, че преди е имало игри, които са в Warriros стил – Pirate Warriors 3, ще е интересно да се види тази игра с какво ще е по-различна. World Seeker е също и част от трибют към 20 годишнината от старта на мангата. One Piece: World Seeker ще излезе през 2018г. за PS4, XBox 1 и PC.

В Крайна Сметка Ni No Kuni II: Revenant Kingdom излиза на 23.03 2018г.

NNK22

След като беше забавена за втори пореден път, Ni No Kuni II: Revenant Kingdom ще излезе на 23.03 2018г. Акихиро Оно отново се извини и каза, че екипа има нужда от още време, за да направи играта като хората заедно с екипа от LEVEL-5 и също заяви, че може да очакваме още новини в близките седмици. Ако питате мен – аз съм ок с това забавяне. Да, очаквам и искам да играя Ni No Kuni II, но не е като да няма какви игри да се играят до тогава. Има брутални аниме-гейминг заглавия, които започват да излизат още януари 🙂

Нов Пач за Tekken 7 – Версия 1.10 Специално Намалява Инпут Лага 

Haradainterview610

След месеци на множество оплаквания от инпут лага в конзолните версии на Tekken 7, BNE пуснаха нов пач 1.10 за Tekken 7 на 14ти този месец. Според редица тестове, инпут лага е намален с някъде 2-3 фрейма(различните методи показват различни резултати, които зависят от различни фактори). Аз със сигурност се радвам на тази промяна, но откровенно казано, част от оплакванията с тоз “ОМГ ИНПУТ ЛАГА МИ ПРЕЧИ ДА СЪМ ДОБЪР… БАТЕ!”  ми идваха в повече, както в бг така и в англо-говорящото пространство. Сега кога това извинение е фактически невалидно, ще има хора, които ще им се наложи да се сблъскат с неудобната не-его-галеща реалност, че просто реакциите им в играта с или без инпут лаг не са достатъчно бързи и, че не могат да играят добре в защита така или иначе. Като дисклеймър ще кажа, че проблем със защитата имам и аз, но при мен причините са съвсем базови и аз лични никога не съм отдавал грешките ми конкретно в Т7(за около 30тината VS игри, които съм играл до сега) на това.

Това беше за сега, в следващите Bandai Namco новини ще има още Soul Calibur, Dragon Ball FighterZ, Tekken 7 и още някоя аниме игричка 🙂

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: