Naruto to Boruto: Shinobi Striker Beta – Впечатления

Naruto-to-Boruto-Ninja-Striker_Xbox_Paladins-1280x640

Съвсем наскоро играх бетата на Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Това са моите впечатления от около 4 часа игра на бетата.

Това е поредната Arena Fighter игра в Naruto вселената, но основната разлика тук е, че играете със собственоръчно направен герой и фокусът е върху мултиплеъра(поне така изглежда от инфото до този момент).

В бетата можеше да се играе в режим 4 на 4 отборно в Capture The Flag формат. В началото трябва да минете един туториал, който ви обяснява как се играе и после се пускате в мултито. Управлението дава много опции за бързо предвижване из терена. Може да скачате на далечни разстояния и да се движите бързо по стените. Имате двоен скок, даш във въздуха и по земя, както и възможност да се хващате бързо за стената с шурикен. Битките са с далеч по-малко комбота и екстри в сравнение с Naruto SUN Storm игрите. Имате 2 бутона за атака, блок, шурикени и джуцута. Основното разлика в стила на игра обаче идва от класовете, които може да си избирате.

Naruto-to-Boruto

Класовете са: Attack, Defence, Range и Healer. Ударите и комботата ви, както и броят шурикени и най-вече джуцута се определят от тези класове.

От тук поне за мен започнаха да се виждат проблемите в играта. Реално, всички класове са по-добри от хийлър и то не защото хийлъра може да се лекува, а защото джуцутата, които има този клас + команд листата му поне в бетата в слагат в неизгодна позиция. Докато другите класове имат Katon Goukakyuu, Raiton и други супер приложими бойни умения, хийлъра може да лекува себе си с джуцу и да ползва Byakugan, който само ви дава местонахождението на близките противници, което не е особено приложимо. Вероятно във финалната игра ще има повече опции за настройки на уменията и класовете(в бетата можеше само да ги разглеждате), но така както седи в момента, хийлъра е безмислен клас по мое мнение.

Другото нещо, което доста много ме дразнеше е факта, че голяма част от хората, с които играх в отбор, както и противниците взимаха някои от “нагласените” сюжетни герои – Naruto, Sasuke, Sakura и Kakashi. Въпреки, че те спадат в дефалтните класове, имат и някои допълнителни умения, които вие с вашият герой и базови класове за избиране не може да ползвате. Ако играете със Sakura например хийлъра не е чак толкова безмислен…и безполезен ** pun intended 

maxresdefault

Ключовият момент, с който ще трябва обаче да се съобразят всички и най-вече тези, които потенциално мислят да си купят играта е качеството на нетплея…Директно мога да ви кажа, че този елемент в бетата не беше направен добре…Аз изиграх около 10-12 игри и смело мога да кажа въз основа на богат опит в мултиплеър заглавията и не-лош такъв в арена файтърите, че NarutoxBoruto SS имаше много лош нетплей. Не ми пречеше особено, че в лобита имаше лаг и аватарите на нинджите вървяха бъгаво наляво-надясно. По време на игра обаче това е недопустимо! Няма как да знам дали всичките тези хора, с които съм играл са били с Wi-Fi връзка или с пуснати торенти, но имах чести моменти, в които натискам някви бутони срещу някъв герой, който седи на едно място няколко секунди…и после реагира по някъв бъгав начин телепортирайки се някъде. Или пък изведнъж от нищото се оказва, че аз съм изял някви тупаници без командите ми да са отчетени.

Ще видим как това ще изглежда във финалната игра, но ви съветвам да си отваряте очите за инфо именно по тази тема. Извън това играта е супер ако харесвате конкретно Arena Fighters. Също няма и много инфо за това каква история ще има в тази игра, но ако трябва да предположа, сигурно ще е няква non-canon.

Naruto to Boruto: Shinobi Striker ще излезе по някое време през 2018г. за PS4, XBox 1 и PC.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: