Digimon Story Cyber Sleuth: Hacker’s Memory – Скритата Persona Игра

analisis-digimon-story-cyber-sleuth-hackers-memory

Hacker’s Memory е Digimon играта, която не знаех, че искам да играя. Въпреки, че харесвам доста всякакви японски франчайзи, това не значи, че харесвам ВСИЧКИ. Digimon и Pokemon винаги са били едни от тези заглавия, които са ме карали да се мръщя и да сменям темата на разговор. В лицето на Hacker’s Memory обаче открих една супер забавна за мен игра, която е в разрез с детинския имидж, който асоциирам с думата Digimon.

Digimon-1

 По-долу има леки спойлери за началото на историята…Също, това ревю е базирано на малко над 4 часа геймплей.

Hacker’s Memory всъщност е странична игра, която допълва и дава различна гледна точка на събитията от Digimon Story Cyber Sleuth – друга Digimon игра от 2015-2017та година. Още в първите минути, започнах да имам усещането, че историята и визуалната стилистика напомнят за новите Persona игри. Самите диджимони тук играят ролята на хакерски програми, които хакерите използват за битки по между си. Главният герой се казва Keisuke Sawamura(името може да се променя) и неговата идентичности бива открадната от незнаен хакер. Той събира кураж да влезе в дигиталния свят – Eden и да си върне откраднатото, без да знае какво го чака там…Следва кратка среща с група добронамерени хакери на име Hudie, която подлага Keisuke на малък изпит. Това е интродукционната мисия в играта, с която се запознавате с базовите механики и управление. От там нататък историята се развива по подходящ за близкото бъдеще начин – конспирации, хакерски войни и скрити опасности, които дебнат в кибер пространството.

151262

В геймплейно отношение, Hacker’s Memory се играе като походово JRPG. Горе в дясно може да видите вашите ходове и тези на противника, а действията си избирате от стандартно JRPG меню включващо атаки, скилове, предмети и auto battle. В началото разбира се почвате с бебешките диджимони, но нататък има някои доста по-интересни, формирането на отбор също е фън. Процесът на събиране и отглеждане на диджимоните на мен ми дойде малко по-грайндерски от колкото имах търпение да понеса, но това е по-скоро мой личен проблем с липса на обем на внимание и генерална претовареност. Хубавото обаче е, че в менюто си имате по всяко време достъпен туториал за всички механики, които са достъпни за вас в момента. В тази игра има над 90 диджимона повече от предходната по история Cyber Sleuth, като общия брой е над 320! Имате също доста интересни странични мисии, които ще ви накарат да препускате между Eden и IRL. Имам някои забележки по дизайна на нивата, но по-сериозното нещо, което не ме кефи е трудността. На практика през по-голямата част от времето извън босовските битки, може да играете директно на auto-battle. Този проблем се задълбочава леко и от факта, че имате Random Encounters с противници из нивата подобно на класическите JRPG заглавия, като FFVII например. Тези проблеми обаче не са непреодолими и въпреки, че аз лично не съм минавал играта до край(в този момент от времето), ми беше доста интересно да играя напред. Нататък има и някои по-различни битки, които се казват Domination Battles. В тях играете отборно срещу други CPU контролирани хакери, в нещо като тактичека битка със завземане на полета.

Digimon-Story-Cyber-Sleuth-Hackers-Memory-1280x746

Въпреки, че Digimon Story: Cyber Sleuth – Hacker’s Memory по мое мнение отстъпва на Persona 4 или 5, това е едно абсолютно интересно заглавие, което вероятно ще промени част от представите ви за този франчайз. Разбира се, сега няма да хвана да гледам всичките анимета по Digimon или да играя всички предни игри, но конкретно Hacker’s Memory бих играл още доста. Давам на тази игра 4 от 5 Агумона(това е оранжевото диджимон динозавърче, което сте виждали насам-натам).

agumon_1498120843

Digimon Story: Cyber Sleuth – Hacker’s Memory е създадена от Media Vision и се разпространява от Bandai Namco Entertainment.

Това заглавие може да поръчате от Games-Play.eu тук.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: