Street Fighter V: AE – Какво Предстои за SFV през 2018г.

SFVAE_FOB_Keyart_1920x1280_png_jpgcopy

 На 16.01 тази година излезе подобрената нова Arcade Edition версия на Street Fighter V. В това материалче искам да споделя някои мнения и впечатления за разширението, както и за бъдещето на играта през тази година.

Първо, за хората, които не следят новините около тази игра или може би са забравили за какво става въпрос – ето един ремайндър. В началото след леко дървения старт на новата част, Capcom обявиха, че SFV никога няма да има други версии освен SFV. Твърдението разбира се не се оказа вярно, НО този път това беше ход в правилната посока. Сега в момента, след излизането на SFV: AE и след редицата по-малки промени и подобрения, играта наистина изглежда доста по-добре.

Kolin

Аз не смятам да изреждам абсолютно всички промени тук, само ще спомена тези, които според мен са най-важни. Разбира се, първото, което трябва да знаете е, че със SFV:AE вие получавате всички герои от първите 2 сезона. С тях, общия брой герои става 29. Разбира се, всички допълнителни герои могат да се изкарат и с гриндене на Fight Money(ин гейм валутата в SFV), което е меко казано бавно и досадно. Всички други баланс промени в играта от AE идват при вас абсолютно безплатно. Другите важни допълнения са – втори V Trigger за всички герои, като преди старта на битката може да изберете вариант I или II. В тренинг моуд има промянва в цветовете на героите, когато са с предимство или уязвимост. Това е супер полезна екстра ако играете искате да играете играта на сериозно ниво. Последната промяна, която ще спомена е по-голямото рикавъри на героите след хвърляне. Когато хвърлите опонента, вече няма да имате предимство във фреймовете и ще оставате на по-далечна позиция от противника. Това със сигурност ще промени играта на високо ниво. Инфо за всички по-важни баланс промени може да намерите в това видео.

SFVAESakura

Що се отнася до развитието на играта през годината, това ще зависи в най-голяма степен от игрите и хайпа около Capcom Pro Tour. Сезон 2018г.(който се пада трети) още не е стартирал, но според това, което видяхме по време на EVO Japan 2018, сцената ще е доста интересна. EVO Japan беше първото японско издание на престижното Fighting Game събитие и разбира се събра топ играчите на света на едно място за пръв път през годината. Цялата ситуация със SFV:AE игрите в този турнир беше всъщност доста откачена и то в изцяло позитивен смисъл. Ето какво се случи – SFV:AE илиза на 16.01, а EVO Japan е на 26-28.01. Това означаваше, че дори про-играчите са имали по-малко от 10 дни за тренировки преди този ужасно конкурентен турнир + на 26.01 излезе и Dragon Ball FighterZ в Америка и Европа(в Япония излезе в седмицата след това). На фона на цялата тази лудница Infiltration от Корея стана първи и то с…Menat и Juri! Искам специално да отбележа, че на финала срещу Take(перспективен млад играч от Япония), Infiltration игра САМО с Juri, като игрите бяха супер напрегнати и интересни. Като генерално правило, когато в турнирите на високо ниво има играчи класиращи се на челните места с различни герои, това е полезно, както за престижа на играта, така и за популярността й сред зрителите. В това отношение бих казал, че SFV:AE има светло бъдеще. В играта между другото има някои дребни бъгове, с които Capcom предполагам ще се справят бързо, но извън това нямам забележки към SFV:AE в сегашната му форма.

Разбира се, няма как да не спомена и новите герои, които предстои да излязат в рамките на тази година, а.к.а Сезон Три на SFV. Практически това са + 6 нови героя в рамките на тази година, като мийм любимеца на Йошинори Оно – Blanka ще се появи съвсем скоро на 20.02. Аз лично очаквам с нетърпение новата героиня Falke(новата руса BDSM-лайк героиня от трейлъра)  и с която ще играя редом до Kolin – моята любима илюминати-снежанка-рускиня от картинката по-горе.

Специални благодарности на Pulsar за предоставеното промо копие на SFV:AE. Играта може да поръчате при тях ето тук

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: