Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings – Ревю

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Painting е 19та игра в Atelier поредицата, която разбира се не е особено популярна в България. Въпреки, че харесвам JRPG игри със страст, това е практически първата ми игра от тази поредица. Спрямо това, мнението ми за играта ще е базирано само на това заглавие без сравнение с останалите.

Atelier-Lydie-amp-Suelle-The-Alchemists-Free-Download

Atelier Lydie & Suelle е заглавие, което вероятно е минало далеч под радара на много хора в бг. включително и на JRPG феновете. Поредицата има над 20 годишна история(първата игра е от 97г.), но причината да не сте чували за тази игра е, че всичко свързано с това заглавие, както и с поредицата е в един много традиционен и бих казал остарял турбо сладникав anime/manga стил. Първото изключително важно нещо, което искам да кажа е, че тази игра е препоръчителна само и единствено за аниме фенове, които в една или друга степен харесват Shoujo продукции. Считайте се за предупредени!

ALSTogether2

Главните героини тук са двете близначки Lydie и Suelle, които менажират алхимическото “студио” на баща им. Всичко свързано с двете героини е от най-типичните стериотипи, които може да се сетите – Lydie е една идея по-сериозната, умна и находчива от двете сестри, докато Suelle е импулсивно момиче, което действа по инстинкт без да мисли особено, но пък не се плаши от тежка работа. Баща им е разбира се завеяна шматка, който изглежда незаинтересуван от нищо друго освен от работата си, но когато стане напечено е загрижен за своите дъщери. Двете типични Shoujo девойки искат да превърнат своето алхимическо ателие в най-доброто възможно и са готови на всичко, за да постигнат целта си. Скоро след началото на историята става ясно, че те могат да влизат в магически картинки където да събират допълнителни материали за алхимичните рецепти. Историята от там нататък не бих казал, че се развива в някаква крайно драматична посока, но това е всъщност по-добре. Играта дава едно леко и неангажиращо усещане докато слушате пискливите гласчета на двете сестри, както и дежурни заучени фрази в типични ситуации. Анимациите, света, озвучението и ритъма на историята са добри, като за подобна продукция. Ако харесвате игри или анимета от този тип ще сте като у дома си още в началото. Освен двете сестри нататък се появяват и други интересни героини. Най-интересната от тях е разбира се дежурната съперничка на двете героини. Тя се казва Lucia и също има алхимическо ателие. Както вероятно сте се досетили обаче, тя се държи високомерно и подигравателно с двете сестри.

Screenshot_10

Atelier Lydie & Suelle се играе с походова бойна система, като в началото известно време ще играете само с двете сестри. Имате типичните команди – Attack, Skill, Defence, Item и други. Имате HP и MP, като различните герои ползват различни оръжия и имат различни скилове. Нататък разбира се взимате и други интересни герои, които имат своята история и мотивация да участват в партито. В битка може да имате до 6 героя разпределени в редици. Героите в задната линия могат да изпълняват ролята на съпорт + магии и атаки от далеч, докато предната линия атакува с меле демидж. С напредването на играта се отключват и комбинирани атаки. Като цяло, бойната система е достатъчно интересна, но не е нищо, което не сте виждали преди ако сте играли подобни игри.

Screenshot_13

По време на битките и докато обикалята из дънджъните взимате различни предмети, които се използват в различни алхимичени комбинации. Имате рецепти, материали и различни миксове. Разбира се с напредъка на играта се откриват все повече възможности, като всичко създадено може да се използва в битка и в други ситуации. Ако жизнените ми обстоятелства бяха различни, сигурно щях да прекарам повече време в тестване на тази част от играта, но в моя случай, просто гледах да прелитам през историята.

Screenshot_11

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Painting е достатъчно добра игра за всеки аниме фен, който харесва типичните герои в подобни продукции, но далеч не е първата подобна игра, която бих препоръчал. Ако все пак обаче сте играли вече Ni no Kuni II и Persona 4, може да се пуснете и тук за доста часове история и gameplay, които преливат от типичен Shoujo Cuteness Overload.

AtelierLydieandSuelle_CharacterArt_LydieSuelle

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Painting е разработена от Gust и се издава Koei Tecmo Games. Достъпна е за PS4/Switch/PC и PSVita.

 

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: