E3 2018: Най-Интересното от Bandai Namco Част Втора – Soul Calibur VI

Редица нова информация за SCVI беше разкрита по време на Е3 2018. В този материал ще се опитам да обхвана най-важното от моя гледна точка.

По време на Е3 тази година, BNE имаха нов билд на играта, който даде нова информация за някои механики, потенциални нови герои и други екстри. Стана ясна и датата на излизане на SCVI, която ще е 19ти октомври за PS4, XB1 и PC!  

Feb_23_13_16_12

Ето накратко новите важни парчета информация: 

– Терените до този момент са общо 9.

– Местата за избор на герои са 24 до този момент.

Geralt от Witcher ще е гостуващ герой в Story Mode-а на играта, но ще има и други гостуващи герои. Тези герои ще са DLC.

Groh няма да е единствения изцяло нов герой в SCVI.

– В отделни кадри от Story Mode се виждат, Cervantes, Astaroth и Lizardman. По мое лично мнение, Cervantes, Astaroth, Voldo и Tira ще ги има в играта със сигурност. Те са прекалено уникални като боен стил, за да отсъстват. Inferno също се вижда някъде за момент, но не се знае дали ще е достъпен за игра.

– Ще има нещо подобно на Just Guard механика в играта! Може да видите как изглежда тук

– Ще има колекционерско и Deluxe издания на играта. Ще има и DLC Season Pass, който ще дава достъп до 3 допълнителни героя, един бонус герой и два вида брони. Колекционерското издание ще има статуя на Sophitia, за който се кефи много на тази героиня(аз не :D). Това беше очаквано общо взето.

 

Това е Story Mode трейлър на играта

Сега ще изброя накратко важните механики, които има в играта до този момент.

Guard Impact(GI) – не ви струва пауър сток за разлика от SCV. Може да го правите само в една равнина(няма клекнал GI). Тази механика бие – удари във всички равнини и хвърляния. Атаката след GI може да се контрира с GI от опонента подобно на преднишните игри.

Guard Brake(GB) и Brake Attacks(BE) – чупи блока най-общо казано. Всички герои имат подобни удари. Те визуално се характеризират с някви много ярки флаш ефекти. GB бие GI. Brake Attacks от друга страна се правят само с едно копче и чупят части от екипировката на противника.

Soul Charge(SC) – Дава временен достъп до някои нови подсилени движения(подобно на EX). Подсилените движения ви взимат от пауър стока. Ударите ви правят чип демидж по блок! Изглежда, че активацията на SC, действа подобно на Burst от GG – отблъсква опонента на дистанция.

Critical Edge(CE) – Това са Super Moves в SCV и VI. Взимат ви един цял п.бар. Ако спечелите рунда с CE, имате специална поза след това. В тази игра CE се прави само с натискане на едно копче…

Reversal Edge(RE) – Защитна атака, с която влизате в специална мини игра на камък-ножица-хартия срещу опонента. Атакуващата страна има 3, а дефанзивната 5 опции. RE е един от по-надеждните начини за пълнене на пауър в играта.

Lethal Hit(LH) – Все още не много ясна нова механика, която прави стън, дава достъп до по-големи комбота и също чупи части от бронята на опонента.

20 минути геймплей с Geralt от E3 🙂

Накрая искам да споделя и финалите на турнира по SCVI, който се проведе по време на Е3. Битката е Nightmare vs Groh! Във видео плейлистата на този канал, може да окриете още много геймплей видеа. Enjoy

Отново напомням, че играта излиза на 19ти октомври тази година за всички платформи. Предварителна поръчка може да направите от Games-Play.eu тук

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: