Най-интересното от Bandai Namco на Gamescom 2018 – Soulcalibur VI

Тази година поради редица ангажименти не ходих на Gamescom , но все пак ще опиша впечатленията ми от игрите на BNE, които бяха представени там.

SOULCALIBUR VI С НОВ STORY MODE РЕЖИМ – LIBRA OF SOUL

В Soulcalibur VI ще има втори Story mode режим наречен Libra of Soul. В него ще може да играете с ваш собствено създаден герой, който обикаля света и среща герои от главната история.  В този и друг трейлър като герои от историята се виждат Groh, Mitsurugi, Geralt и някакъв Lizard Man подобен герой на едно място. Libra of Soul ще ви срещне и с други къстъм герои от други играчи, но не е ясно дали ще играете срещу AI или срещу истински хора в PvP. Злодеят в този режим е нещо подобно на зъл магьосник, който можем да видим в края и предполагам, че това е всъщност бащата на Groh. Персонално, не смятам да отделям супер много време в този режим, но по отношение на къстъм герои, ще си направя всякакви изроди като Griffith, Guts, герои от One Piece, Castlevania, Samurai Shodown и тн. Интересно ще е да разберем от къде се събират предметите за костюмизация.

TIRA Е РАЗКРИТА КАТО ЧАСТ ОТ SEASON PASS СЪДЪРЖАНИЕ И ОТДЕЛНО DLC…И ХОРАТА СА НЕДОВОЛНИ…

Ок, тази тема сега в момента е гореща точка на негативни дискусии в и-нет. Хората са недоволни, че един от централните герои в играта идва не в базовата игра, а като допълнително съдържание, за което трябва да се плаща. Аз лично не играя Tira, но със сигурност предпочитам да я има в играта от колкото да я няма. Същото се отнася за всички останали традиционни герои и за потенциални нови герои също. Наясно съм, че ситуацията не е идеална и че тази критика е доста на място. Всичко обаче опира до един елементарен базов въпрос, който всеки традиционен или нов фен на поредицата трябва да си зададе – Харесвате ли играта повече от колкото не харесвате бизнес практиките в гейм индустрията?

За мен отговора е ясен. Аз чакам нов Soulcalibur от години и се радвам, че новата игра ще е истински SC, a не някаква безмислица като Soulcalibur: Lost Souls. Прогнозата ми е, че ще има още герои, които ще бъдат разкривани на сезони подобно на Tekken 7, което потенциално ще буди други допълнителни негативни коментари. От друга страна обаче, когато играта вече излезе и всички видят колко яко се играе, може би критиката ще утихне малко. Ако Soulcalibur VI се окаже неуспешна игра има вероятност тя да остане последна в поредицата за доста по-дълго време от 6 години. Дано не се получи така…

Soulcalibur VI излиза на 19ти октомври тази година за PS4, XB1 и PC. Може да я поръчате предварително от Games-play.eu тук.

 

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: