Dragon Ball Z: Kakarot – Към Кои Аниме Фенове е Насочена Най-Новата Dragon Ball Игра?

 Още от детска възрасти си спомням, че дори на старите конзолни платформи периодично съм засичал и дори играл игри по Dragon Ball години по-късно когато гледах анимето с епичните битки всъщност си дадох сметка за какъв хайп става дума. Дали през 2020г. обаче игра като Dragon Ball Z: Kakarot е най-подходящото заглавие за един аниме фен? На този въпрос ще се опитам да отговоря в долната статия.  

495115dad6bc03eb831.96739286-Vegito (1)

Ще обясня директно къде аз виждам проблема. Игра по Dragon Ball през 2020г. няма как да се разглежда само в контекста на това какво предлага едно конкретно заглавие, като Kakarot например, а какво е различното в X заглавие спрямо другите скорошни игри. В този контекст, Dragon Ball Z: Kakarot е страхотно изглеждаща игра с много добри визуални ефекти особено при битките и детайлно подредена история следяща именно популярните саги с бос битките. Същевременно обаче това е сингъл плеър игра, няма co-op, няма pvp, може да играете и с други герои освен Goku, което е плюс, но това не мисля, че дава голяма риплей стойност на играта. Нека бъдем честни – повечето хора и аниме фенове прекрасно знаят историята на Dragon Ball или поне централните саги и битките срещу Cell, Freeza и тн. За такъв тип аниме-геймъри играенето на историята на играта сигурни няма да има същия фън ефект. Да, експлорейшъна, летенето с облачето във въздхуха, супер скоците, ловенето на риба, готвенето и разбира се битките са забавни, но колко ли часа ще трае това? Ако един подобен геймър познава историята, той вероятно е играл Dragon Ball Xenoverse 2, където макар и в по-различна форма пак се играят битките от централните саги. Xenoverse 2 също така дава възможност за правене на къстъм герои, co-op, pvp, специални рейдове и допълнителни куестове. Също така, към момента, в който пиша тези редове, Xenoverse 2 струва 40лв. в бг. PSStore и има доста допълнително безплатно съдържание.

Screenshots_1_8_1560120657

Ако се разглежда като единична игра иначе Kakarot е наистина много яка сингъл плеър игра. След като играх Jump Force миналата година, добре направената аниме визия в новата игра ми дойде доста добре, битките са супер с правилните спешъли аниме арена файтърс механики и изучаване на специални умения от скил дървото. Има интересен прогрес, може да си събирате герои за асист, събирането на орбове и както вече казах скоците из нивата са супер яки. През цялото време обаче в главата ми вирееше чуството, че виждам всичко това за N-ти път. Ако искам да играя подобна игра можех да имам същата забава и с Xenoverse 2, а по отношение на 2D файтинг игра директно си пускам Dragon Ball FighterZ. Аз не съм особен фен на Goku(харесвам повече злодеите, Vegeta и Trunks), но ако бях, в DBFighterZ половината екран с герои са Goku така или иначе…

Screenshots_1_1_1560120659

Аз лично не съм забелязал в бг. какъв тип аниме фенове харесват специално Dragon Ball, но ми се струва, че основния хайп беше около Universe Survival сагата в DB Super. Извън това основните аниме фенове харесват по-скоро заглавия като Kimetsu no Yaiba, One Punch Man, Tokyo Ghoul и други подобни. Та, финалните ми думи са, че бих препоръчал Dragon Ball Z: Kakarot само на аниме фенове, които никога не са играли Dragon Ball игра преди и специално искат да разцъкат подобно заглавие фокусирано върху сингъл плеъра и историята. За хора, които търсят DB игра с повече съдържание, може директно да скачат към Xenoverse 2, която е на по-ниска цена, а ако харесвате бойни игри Dragon Ball FighterZ ви чака също.

DRAGON BALL Z: KAKAROT_20200117102346

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: