One Punch Man: A Hero Nobody Knows – Само и Единствено за Аниме Фенове

През изминалата седмица не успях да играя нищо друго освен One Punch Man: A Hero Nobody Knows. Харесвам доста анимето и по принцип имам сериозен опит с Arena Fighters игрите и реших да ви разкажа за какво става въпрос.
 Играта започва с правене на ваш собствен къстъм герой. Опциите за костюмизация са доста, но в началото не са чак толкова много. Този герой започва като C ранк начинаещ Hero, който трябва да изкачва стълбите на организацията и да вдига ранга си. Докато помагате на обикновени хора със загубени документи, преследвате крадци и се занимавате с други дребни човешки проблеми, ще имате възможност да срещнете много герои от централната история на анимето. Сравнително рано в играта ще видите герои като Stinger, Mumen Rider и Genos.

Сега е време да си поговорим и за този очевиден момент, за който вероятно много хора се чудят – да Сайтама го има в играта като плейъбъл герой и да, той смазва всички директно с един удар. Супер смешното нещо е, че Saitama има на пръв поглед нормална команд листа с обикновени удари и спешъли подобно на много други герои, Механиките са направени така, че да балансират този специфичен момент в играта. В някои от битките трябва просто да оцелеете за определено време преди Saitama да дойде и да уан шотне въпросният монстър. Играейки историята постепенно отваряте различни герои, с които после може да играете в мултито, да тренирате с тях и тн. Най-забавният режим за игра според мен са груповите битки 3 на 3. Иначе може да играете и директно с вашия къстъм герой срещу други подобни, но там левела има значение. Може да включите различни допълнителни опции, като например да се появяват природни бедствия по терена, които могат да променят хода на битката или да ви прецакат ако не сте внимателни.

opmen

 

 Както казах и по-горе, One Punch Man: A Hero Nobody Knows е Arena Anime Fighters игра. Обикаляте из 3D терен и се биете с противник, който може да прави същото. Имате слаба и силна атака, както и комбинации с бутоните и посоките, с които може да правите различни комбота. Например може да направите 1-2 удара и вдигане с ъперкът. Има подсечки, ънблокъбъл удари и хвърляния. Специалните атаки се правят след като съберете достатъчно пауър за тях. Един момент, който е леко досаден в битките е падането на земята. Когато виде или противника падне на земята, той седи там около 3 секунди, което забавя ритъма на битката сериозно и не може да го биете през това време. Според мен най-интересният момент в играта е когато отваряте различните бойни стилове за костюмизация на героят ви. След като срещате героите в историята, може да отворите бойните им стилове и да играете после директно с тях или с героите от които сте ги научили. Например, Metal Bat се бие с бухалка, а Genos има отделен Machine стил на бой. Когато вдигате ниво с вашият герой, може да му вдигате HP или силата на специалните движения, постепенно може да отворите слотове за повече специални движения и въобще тази част от прогреса на играта е доста фън.
Genooos
 Играенето по историята в някакъв момент става доста еднообразно обаче. Независимо дали играете по главните или странични мисии, в повечето случаи ще трябва просто да пребиете някой монстър или бандит, което в един момент просто писва. Града, в който се развива действието не е особено голям и няма да се загубите или да трябва да се придвижвате от точка А до точка Б прекалено дълго време, но има бая тичане и обикаляне. За щастие има доста комични моменти при срещата ви с други герои, които ще оцените ако сте фенове на анимето.
 В заключение ще кажа, че заглавието определено има някои недостатъци, но до каква степен ще ви направят впечатление или ще са решаващи за вас зависи от това какъв тип игри харесвате. Основно трябва да имате предвид, че това е игра, която едва ли ще се хареса на други хора извън фенове на анимето/мангата One Punch Man. Ако пък играенето по историята или с къстъм герой е досадно за вас, ще трябва да стиснете зъби и да играете въпреки това, защото почти всички допълнителни режими се вадят със Single Player Gameplay. Ако искате да изкарате само Online PVP пак ще трябва да играете близо час, да не говорим за останалите герои, които общо са 27 на брой. Последен любопитен факт, който искам да споделя е, че One Punch Man: A Hero Nobody Knows следва първият сезон на анимето, но нататък ще има DLC, в което ще може да играете и с герои(и анти герои) от последния сезон. Аз лично съм хайпнат за Garou.
ONE-PUNCH-MAN-A-HERO-NOBODY-KNOWS
One Punch Man: A Hero Nobody Knows се разпространява от Bandai Namco Entertainment и я има за PS4, X1 и PC.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: