My Hero One’s Justice 2 – По-Добрата Arena Fighters Игра с Изненадващо Добро PVP!

 След като преди няколко седмици усилено разцъках One Punch Man: A Hero Nobody Knows, сега дойде време и за новата аниме игра – My Hero One’s Justice 2!Подобно на първата част и много други подобни аниме игри, за които съм говорил доста пъти, това е Arena Fighters игра с герои от съответното аниме. В случая това е Boku no Hero Academia разбира се.

H2x1_NSwitch_MyHeroOnesJustice2_image1600w

Първата част излезе през 2018г. и мога да кажа, че тук освен много повечето герои и подобрена графика няма кой знае какви супер големи новости. Това, което най-много ме впечатли е колко много нови герои са вкарали. В One’s Justice 2 имате над 40 героя, като със съответните DLC те ще станат още повече. Имате всички нови герои от края на сезон 3 и началото на сезон 4 анимето, по специално Якуза злодеите от Shie Hassaikai. Някои от тях като Overhaul примерно имат по 2 версии, малко досадното е, че Deku(който аз персонално не мога да понасям) има цели 3 версии – нормална версия, Shoot Style и Full Cowling 100%. Ако искате да се върнете към историята на анимето, тази игра ви дава достатъчно възможности за това. В Story Mode играете по историята на анимето от по-новите епизоди до самият край на Shie Hassaikai арката.

Overhaul!!
Приятно изненадващо нововъведение е възможността да играете и самата история на злодеите. За целта трябва първо да минете главната история и тогава може да цъкате с Tomura Shigaraki и новите злодеи. След като изиграете историята и от двете страни вече ще имате всички отключени герои. За феновете на злодеите е важно да се спомене, че All For One също го има като герой за избиране, въпреки отсъствието му от историята на анимето напоследък. Може също така да избирате “зла” версия на самите терени на битките. Също както и в първата част имате доста опции за костюмизация на героите. От изиграването на историята ще съберете достатъчно пари, за да си направите костюмизация на поне 4-5 героя.

49649473163_0b7fb02969_h
Що се отнася до геймплея на битките, ако все още не сте играли подобна игра, но имате понятие от жанра, има важно уточнение, което трябва да се направи. За разлика от други подобни игри, тук основно играете само с 1 герой, другите двамата, които избирате изпълняват функция само и единствено на съпорт с куулдаун. Когато главният ви герой умре, не идва следващия и така до края както е в DBFZ примерно. Спрямо тази особеност, реално героите за съпорт се избират спрямо тяхната функционалност като такива, а не с перспективата, че ще трябва да играете с тях в битката. Героите имат разнообразни стилове на бой и възможности за комбота. Може да обикаляте по терена, да дашвате, скачате и блокирате опитвайки се да отворите възможност за чиста атака над противника. Има герои, които са очевидно направени да се играят като зониращи бойци, като Todoroki и Sir Nighteye. Други като Kendo Rappa и Muscular примерно се бият единствено в близка дистанция. Докато се биете, взимате демидж или блокирате ви се пълнят буквите на “Plus Ultra” бара, с който може да правите различни спешъли. Освен това имате Unblockable атаки с червена индикация, както и Armour Attacks с жълта. Всичките тези движения както и базовите блок стрингове са доста пънишъбъл, но за сметка на това блокът ви имат скала, която намалява докато ви удрят по него, но и когато само го държите статично. Голяма част от базовите атаки могат да се прекъсват със спешъли, които на свой ред може да се удължават със съпорт атака и комбото да се продължава още. Lv 2 спешълите имат неуязвимост при старта, но те взимат зели 6 букви от “Plus Ultra” бара и трудно се използват или абюзват. Освен системата с червените и жълти атаки, играта на отгатване също така се играе и със асистенциите. Ако изядете комбо и започнат да ви бият, може да използвате асист, за да направите един вид Burst на противника за много малко демидж. Асистите обаче се пълнят доста бавно и ако ги използвате рано, няма да може да ги ползвате за по-големи комбота нататък в битката. Усещането е горе долу като това да използвате Break в MK примерно или Син Burst в Guilty Gear. Според мен PVP механиката на играта е интересна и що се отнася до Arena Fighters е едно от по-добрите изпълнения, които съм виждал в този жанр. Онлайна е малко бъгав на моменти с разни дисконекти и бавене на мачмейкинга, но в момента има пач 1.03, с който част от тези проблеми са уж оправени, но ще видим.

My-Hero-Ones-Justice-2-Jump_02-06-20

My Hero One’s Justice 2 е препоръчително заглавие за хардкор фенове на анимето, които искат да използват любимите си герои в аниме игра с история, костюмизация и възможност за игра срещу други хора. В дългосрочен план PVP ще е най-интересният режим за васи ако харесвате Arena Fighters и Boku no Hero анимето, това е една от по-добре полираните игри в този жанр, която може да играете. My Hero One’s Justice 2 я има за PS4, X1, NS и PC!

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: