Little Hope Ревю! По-Добра от Предшественика!

В това ревю ще споделя моето мнение за сървайвъл хорър играта Little Hope. Играх заглавието само един път(по-долу ще обясня защо) и мнението ми идва от позицията на човек, който харесва жанра и е фен на Until Dawn. Ревюто ще съдържа леки спойлери.

Little Hope е втората игра в The Dark Pictures Anthology, където поемата контрол на 4 американски колежани и техният учител затворени в капана на малко американско градче. След инцидент с автобус петимата герои трябва да се ориентират къде се намират и какво се случва около тях, като постепенно разбират, че наоколо ги дебне сериозна опасност. В играта има доста от тъй-наречените Jump Scares, но ако сте играли подобни игри предполагам именно заради това сте решили да пробвате заглавиетол. Геймплея на играта не е екшън ориентиран, а предимно QTE, като бих казал, че тези геймплей сцени с бързо натискане на копчета и посоки са доста по-лесни от първата част. Може би един от най-интересните мета елементи в играта е възможността да играете с избори, които са в синхрон с характера на съотвения герой или точно обратното на него. Съответно е интересно да се предвиди как героят спрямо характера му би постъпил в тази или онази ситуация по време на първото изиграване без да знаете какво ви чака напред. Може и директно да изберете лоша опция или да изпуснете тайминга нарочно с цел…някой герой, който не ви харесва просто да си замине от този свят. Аз като фен на Will Poulter играх неговите сцени с интерес, но част от другите герои не ми бяха особено симпатични.

Централно по-интересното в тази игра спрямо първата част е самата хорър обстановка. Този път има доста по-директни свръхестествени опасности свързани с демони, вещици и религиозни фанатици. Също имаме и прескачане в различни времеви периоди, където историята проследява някои смразяващи случки от миналото.

Мисля, че графично и звуково играта е на добро ниво подходящо за този жанр геймплей. Ако играете самостоятелно, а не в мултиплеър с човек до вас или онлайн, може да изпитате наистина страховита история. Бих казал основния недостатък тук както и в първата част е, че цялата игра просто е много кратка. Да, може да играете повече от 1 път, за да видите различни избори и какво се случва, както и да отлючите различните тайни, но играта първоначално може да се мине за няколко часа. Особено ако решите да скипвате сцени, за които не ви е грижа(някой герой, който не харесвате да речем). Видях в редит тема, че има хора, които имат техничекси проблеми със сейва, аз лично не съм имал подобен проблем на PS4 версията, но все пак държа да го отбележа.


The Dark Pictures Anthology Little Hope се издава от BNE и е създадена от Supermassive Games. Към момента цената е 59.90лв в БГ PSStore.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: