It Takes 2 Ревю! Забавна Игра, Но Само за CO-OP!

It Takes 2 е новата игра от шведското студио Hazelight, които изгряха с “A Way Out” през 2018г. Първото важно нещо, което трябва да знаете е, че тази игра може да се играе САМО co-op с втори човек. Това може да стане локално или онлайн, като може да ползвате и безплатната услуга на EA, която се казва Friends Pass и я има за всички платформи.

 Въпреки, че стила и старта на тази игра не са много по мой вкус, мога да кажа, че като за целта, която си поставя, това заглавие е наистина уникално. Играете със супруг и съпруга – Cody и May, които по стечение на обстоятелствата, което няма да спойлвам са превърнати в малки същества подобни на кукли. От там нататък започват приключения, в които трябва да изпълнявате различни задачи за прогресиране напред в обстановка на постоянно сменящ се стил на геймплей. Именно в това отношение It Takes 2 наистина изгрява сериозно. Въпреки, че повечето стилове на геймплей за платформър от трето лице има и много други случаи, в които играете Whac-a-mole, игра със стрелба и дори олд-скуул игра с танкчета. Мини игрите са наистина много, чекпоинтите и животите са безкрайни, и наистина ако имате човек до себе си или онлайн, който играе игри за фън, ви очаква доста забавление заедно.

 Има и някои дребни неща, които не ме кефят особено, но искам да подчертая, че те цялостно не ми пречат да харесвам играта. Първото са част от NPC героите. Има всякакви животинки и фентъзи същества, които ви обясняват какво се случва, но част от тях говорят с наистина доста дразнещ глас и на скучни тематики. Разговори на тема семеен живот, разводи и как една двойка може да подобри отношенията си на мен лично не са ми интересни, но е възможно някои хора да се забавляват с това. Аз обаче, считам, че стилистично това не се връзва много с играта. Другата ми забележка е, че липсата на изцяло сингъл-плеър опция, прави играенето на тази игра някак по-ангажиращо – трябва или да имате човек до вас или специално да намерите някой по-сериозен играч онлайн, който познавате и който да не дропне по средата на нивото да речем. За сравнение искам да кажа, че Unravel 2, която също се разпространява от EA, е препоръчителна да се играе с двама човека, но може да играете и единично, като просто играта ви сменя между двете плетени човечета. Това са забележките, които имам, но въпреки тях смятам, че играта си заслужава доста.

 Стилистиката и ритъма на нивата и геймплея са страхотни. Въпреки, че както казах през повечето нива играта започва като платформър, обстановката се променя. Имате изкачване на причудливо дърво, обитавана къща, градина и лично любимото ми – класическо звукозаписно студио. В случай, че не е ясно от скрийншотите или ако не сте гледали нейде трейлъри на играта, искам да изясня, че героите интерактират с нивата от минималистична гледна точка и всичките нормални предмети от ежедневието, които срещата са доста уголемени спрямо тях. От тази гледна точка, предполагам може да се каже, че играта е малко “детска”, но лично за мен стила на геймплей е прекалено разнообразен и интересен, за да обърна сериозно внимание на това като недостатък. Може би на моменти геймплея може да стане леко повтарящ се или дразнещ, ако човека, с който играете е неопитен геймър. На моменти действията изискват координиран тайминг и това може да е проблем…или вероятно точка на “разпален спор” по време на игра, та имайте и това в предвид.

 За финал искам да споделя какво беше лично за мен “усещането” да играя тази игра чисто от гледна точка на сравнение с многото други платформъри, които съм цъкал. Споменах по-горе Unravel 2, но там няма чак такава смяна на геймплей стила, та за мен лично It Takes 2 ми напомни най-много за Little Big Planet, която обожавам. Изискването за присъствие на втори играч е малко тежко, но ако харесвате платформъри и забавни мини игри, това определено е едно от по-препоръчителните заглавия, които има на пазара тази година. 

*It Takes 2 я има за PS4,PS5, XB1, XBXS и PC. 

It Takes 2 Ревю! Забавна Игра, Но Само за CO-OP!

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: