One Piece: Pirate Warriors 4 – Добра Идея, Не Много Добро Изпълнение!

След като играх солидно количество One Piece: Pirate Warriors 4 мога да кажа смело, че…това е една от по-слабите Warriors(или Musou) игри, които има наоколо. Въпреки, че не бях на вълна One Piece последните месеци положих нужните подготвителни усилия и изгледах анимето до последния сезон Wano Kuni(преди това бях гледа до преди Whole Cake Island). Въпреки, че обожавам анимето, историята и героите, не със сигурен дали подобен тип игра пасва много добре на OP или изпълнението просто не е добро.

71ab52324b955ed6841a8bc48d52e5812feff6ed13d0ca1c237f73e01556ef11
Когато говоря за Warriors или още известни като Musou игрите в Япония винаги правя уточнението, че въпреки общоразпространените представи Warriors игрите НЕ са някакъв безразборен бътън машинг. Ако играете на големите трудности и не може да се ориентирате по нивата ще умирате или от два удара от уж “пасивните” войници или няма да успеете да изпълните задачата за нужното време, или пък ще убият съюзниците ви. В One Piece Pirate Warriors 4 обаче имах най-близкото усещане, че играя “бътън машинг” Warriors игра. Офицерите и генералите се бият горе-долу по един и същ начин – трябва да им махнете бронята, след което с атаките може да им правите стагър и истински демидж. Както в много други подобни игри имате нормална и чардж атака, но с кръгчето(дефалт PS4 конфиг.) не правите Musou атака, а някакъв даш който служи за избягване или за базово продължаване на комботата с даш, който не прави голям демидж. Имате няколко вида специални атаки с комбинация на горните и базовите бутони, включително и “голямата” ви Musou атака, които са на куулдаун. След тази базова интродукция, нека да ви обясня как играх 90% от играта както в нормалните нива така и при отделните битки с босовете – 2-3 слаби атаки; чардж атака с триъгълник за някакъв по силен удар, който ме оставя горе-долу близо до противника; до този момент вече бронята на офицера или генерала или е намаляла значително или я няма изобщо; Х бутон за кенсъл с атака, която дава скок, продължаване на комбото във въздуха; рестарт на комбото или от земята или препозициониране или някакъв спешъл. Вариациите на това, което описах са доста малки и зависи с какви герои играете, но общо взето така играх в болшинството от времето. Също както в по-новите Musou игри, има различни класове герои, като някои имат повече комбота и дашове във въздуха като Reiju от Germa 66 например.
Reiju_1566231517
Тук е важно да уточня, че ако сте турбо хардкор фен на OP играта вероятно ще ви хареса заради това, че се завръща към някои от по-старите аркове от историята – Alabastra и Enies Lobby например. Също така се вадят готини герои, които не са от екипажа на Luffy. Въпреки това обаче ще трябва да цъкате главната история Drama Log ако искате да стигнете до по-новите моменти в анимето. Ако директно пък искате да цъкате с други герои в отделни мисии може да играете Treasure Log, именно там голяма част от другите герои са отворени директно. Аз играх предимно това, защото се кефя на Reiju и там независимо от другите режими може да отворите различни герои. Имате и отделни ъпгрейди преди мисиите за общите статистики + тези конкретно за някой герой. Те костват ресурси и пари разбира се, но ефекта им е, че героят ви става просто още по-силен. Това, за което не съм сигурен тук и не играх толкова много, че да го видя е, дали всъщност се отключват нови скилове от там или не??
03_1562338265
Има един друг момент обаче, който вероятно ще бъде малко неприятен дори за хардкор феновете на – моделите на героите са твърде мънички на екрана. Всъщност бих казал, че това са най-малките модели на герои от подобна игра, които съм виждал до сега. Чопър примерно сигурно е по-нисък от 2 сантиметра на екрана и хвърчи наляво-надясно като някъв фъстък.
One_Piece_Pirate_Warriors_4_-_Screenshot_5_1568189173
След всичко казано дотук, препоръката и извода, който може да дам е, че това е игра само за някави супер хардкор фенове на One Piece и вероятно никой друг. Искам обаче да направя една стъпка по-напред и да споделя напълно откровенно, че въпреки критиките ми към Pirate Warriors 4, пак бих я предпочел пред World Seeker, но не и пред Burning Blood. Ако пък искате просто да играете интересна Warriors игра, различна от PW4 директно скачайте в Warriors Orochi 4…там има 170 героя за вадене и избиране. Онова заглавие наистина може да го играете месеци наред.
One Piece Pirate Warriors 4 я има за PS4, PC, X1 и NS!

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: