Ревю – Новата Fairy Tail Игра

В края на юли излезе Fairy Tail игра, за която искам да понапиша някои неща. Преди това обаче искам да направя уточнението, че за разлика от почти всички други аниме игри в този случай не съм гледал сорс материала а.к.а Fairy Tail анимето(само до 10та серия) и не съм играл никакви други Fairy Tail игри до този момент.

Fairy Tail анимето е базирано на популярната манга от автора Mashima Hiro, като фенбазата не е никак малка въпреки, че отстъпва на One Piece и Naruto например. За мен визията и историята винаги са ми приличали на някакво копие на OP и заради това никога не съм могъл сериозно да се закача в тази посока. Играта обаче ме изненада с някои механики, които не очаквах да има конкретно в това заглавие. Играта е JRPG, но не от екшън тип. Битките се играят като походова стратегия. Поради някаква причина преди релийза си мислех, че играта ще се играе като Warriors(защото се издава от Koei), но не, баш походово се играе. В партито може да имате до 5 героя в отбор, а битките могат да започнат с ваш първи ход ако ударите противника по картата преди старта. Имате стандартните опции за атака, защита, магия и тн. Тъй като противниците ви могат да имат различно разположение по бойното поле, магиите, които ползвате могат да са ефектни за различно разположение на тези противници. Има разбира се елементал зависимости за бонус демидж и по-комплексни механики нататък в играта.

sample-44c6cb00052729bce6488ebd1c4debe4

Въпреки, че не съм гледал анимето на мен лично старта на историята ми хареса. Natsu и компания се срещат с бос в самото интро, след което историята минава в края на арката Tenrou и вашата задача е да съберете героите отново и да участвате в Магическите Игри, за да въстановите престижа на вашата вълшебна гилдия. Lucy, Wendy и Grey ги взимате доста рано в играта, като паралелно започвате да изпълнявате мисии, с които си вдигате ранка и отключвате нови умения и магии. Има и доста странични куестове, които стават досадни на моменти, но поне навигацията и движението по картата е сравнително бързо. Има обаче грайнд елемент, който на мен ми се стори малко тежък, но вероятно би се харесал на някой, който е по-хайпнат от сорс материала. В зависимост от това колко подробно играете страничните куестове и вдигате ранковете играта може да продължи към 20-30 часа.

fairy-tail-game-screenshot

Моделите на героите и озвучението са качествено направени като за подобен тип игра, има и доста забавни моменти, които дори на мен ми харесаха без да знам изцяло контекста. От малкото серии на анимето си спомням например как Grey си махаше горните дрехи без някаква видима причина и подобни забавни моменти, може би могат да бъдат забавни дори за хора, които не са запознати с анимето. Реалистично обаче не виждам как тази игра може да се препоръча на някой друг освен на фенове на анимето. Въпреки, че походовите битки в по-традиционен стил са рядко срещани в подобни заглавия, които залагат предимно на Arena Fighters, Warriors или Action RPG стил, във Fairy Tail няма да намерите нищо близо до дълбочината и стила на Persona 5 примерно. Наясно съм, че P5 прави много други японски игри да изглеждат слаби, Fairy Tail има chain-combo система, която сред други неща зависи от вашите връзки с другите герои(подобно на Social Links в Р5), но ако имате опит с подобни игри няма да ви се стори нищо кой знае колко оригинално или невиждано.

features_img04

В заключение мога да кажа, че тази игра по Fairy Tail със сигурност ще се хареса на аниме фенове, които искат да поемат директен контрол над Natsu и компания, но имайте предвид, че играта може да ви доскучае бързо и може да не искате да я играете след едно превъртане, същевременно в момента има всякакви други големи и интересни игри за всички платформи. Ако сте супер фенове на аниме игри обаче скачайте директно. Fairy Tail излезе на 31ви юли за PS4, PC и Nintendo Switch.

Author: GamingAnime - Slavi

Здравейте, това е блог, в който ще публикувам новини за неща, които са свързани с модерна японска култура. Тук най-често ще намирате кратки новини и линкове към видеа. За по-сериозните неща може да гледате SM линковете в описанието :) Благодаря, Слави

Leave a comment